top of page

tor. 02. nov.

|

Oslo

Bærekraftig IT: Frokostseminar

Med BRIVO, Kanari og Helmes

Bærekraftig IT: Frokostseminar
Bærekraftig IT: Frokostseminar

Tid og sted

02. nov., 08:00 – 10:00

Oslo, Grev Wedels Plass 5, Oslo, Norway

Om eventet

IT er for tiden en av de raskest voksende sektorene for klimagassutslipp. EU omtaler IT og grønn omstilling som "the twin transition". Sektoren har potensial til å bidra til effektivisering av energibruk og automatisering av industrielle prosesser, men samtidig utløser sektoren enorme behov for kraft. 

Hvordan beveger vi oss fremover digitalt uten at det går på bekostning av klima og miljø? Og hvilken betydning får det nye bærekraftsdirektivet fra EU?

AGENDA: Bærekraftig IT

08:00 

Enkel frokostservering og mingling

08:30 

Nytt bærekraftsdirektiv fra EU - Hva betyr det for IT funksjoner?

Cecilie Espolin Johnson/ BRIVO

Cecilie er konsulent og prosjektleder innenfor IT og digitalisering i BRIVO med et brennende engasjement for bærekraft, innovasjon og teknologi. Cecilie leder BRIVO's bærekraftssatsning med fokus på bærekraftig IT.

Nytt direktiv for bærekraftsrapportering (CSRD) trer i kraft 1. januar 2024, og mange bedrifter lurer på hva dette vil bety for egen virksomhet. Er det en "ny GDPR" for bærekraft på vei? Cecilie vil besvare sentrale spørsmål knyttet til det nye direktivet, og snakke om betydningen direktivet vil ha for IT funksjoner. Hvilke utfordringer kan vi forvente, og kan det komme noen spennende muligheter ut av dette?

09:00 

Bærekraftig programvareutvikling 

Deniss Ojastu / Helmes

Deniss kommer opprinnelig fra Estland og er for tiden bosatt der, men han har tilbrakt flere år av sin karriere i Norge. Deniss jobber i Helmes, et av de største programvareutviklingsselskapene i Baltikum med over 1400 ansatte. Han har over 15 års erfaring innen IT-bransjen, både i Estland og Norge.

Helmes er en pioner i sin bransje i Europa når det gjelder implementeringen av interne prinsipper for bærekraftig programvareutvikling.

Men hva dreier egentlig "green coding" seg om? Hvorfor bør vi bry oss om det? Hva er prinsippene bak "no-garbage" utvikling? Og hvilke potensielle fordeler kan både utviklere og brukere av programvare oppnå? Hvordan kan vi skille mellom hype og faktisk bærekraftig arbeid? Alle disse spørsmålene vil bli besvart i presentasjonen, etterfulgt av en diskusjon.

09:30 

Et fugleperspektiv på bærekraftig IT 

Torsten, Andreas / Kanari

Torsten, Andreas...

Kanari leverer ende-til-ende overvåking, og har siden 2011 hjulpet store skandinaviske kunder med å skaffe data og innsikt i komplekse IT miljøer.

Data er sentralt når vi snakker om bærekraft, og det å skaffe data om IT utslipp kan være utfordrende. 

10:00 Takk for oss!

Del dette eventet

bottom of page