Thor Are Helge – Våre Ansatte

Fra tid til annen gir vi ordet til en av våre ansatte, slik at de kan få lov til å fortelle litt om seg selv, hvorfor de valgte nettopp BRIVO, og alt annet de måtte ha på hjertet. Denne gangen gis ordet til partner og senior rådgiver, Thor Are.

Fra High Tech til Retro 

Thor Are har alltid vært fascinert av det kompakte og funksjonelle. Som tiåring sparte han opp penger til sin første lommekniv og da måtte det være en Victorinox med alle funksjoner. Så gikk ukelønnen i sparebøssen for å bli til en radiostyrt bil. Og den måtte selvfølgelig kunne gire mellom kraftig firehjulstrekk og høy fart i tohjulstrekk. 

Tid som ikke går til jobb, barn og trening går fremdeles til gadgets. Nå er det mye reparasjon av eldre ting som klassiske Walkmans. For treningens del er det sykkel og ski som fokus, med birken på ski hvert år og etter hvert sykkelbirken. 

Jeg valgte BRIVO fordi 

Mens klassisk elektromekanikk er fint å slappe av med, så er fokus i jobben å bruke ny teknologi på nye måter. Min erfaring er også at de virkelig gode løsningene finner du når du har gode kolleger som det er lett og gøy å jobbe med.  

Jeg ble med i BRIVO rett etter at selskapet startet. Etter en periode som leder for en avdeling for ny teknologi i et større selskap, ønsket jeg meg til et sted hvor det var mulig å starte prosjekter uten byråkrati og lange beslutningsprosesser. Jeg ble øyeblikkelig interessert da jeg så hvordan teknologibasen og nettverket til BRIVO har elementene som skal til for å bygge helt nye løsninger med maskinlæring.  

Allsidig IT-konsulent med innovasjonsdriv 

Thor Are har mastergrad systemering og var en av de første som tok en Diplomoppgave på NTNU med brukergrensesnitt som tema. Siden har han lang erfaring fra saksbehandlingssystemer, virksomhetsarkitektur, søkemotorer, prosjektleder og etter hvert AI og maskinlæring.  

Thor Are har lang internasjonal erfaring med mange av de største organisasjonene i verden på kundelisten. 

Felles for mye av det Thor Are har vært involvert i er at det har vært kompliserte systemer og store datamengder involvert. Det er i dette området han har gjort de mest innovative løsningene; som automatisering av modelleringsverktøy og bruk av søkemotorer til å lage løsninger som i dag ville blitt løst med maskinlæring. Målet for fremtiden er å få til tilsvarende innovasjon med de nye mulighetene som moderne teknologi bringer med seg.